Behandling af PTSD med Cyperpsykologi

Posttraumatisk stress disorder (PTSD) truer med at overbelaste sundheds- og socialsystemer verden over efterhånden som antallet af tilfælde stiger og eksisterende behandlingsformer ikke er tilstrækkelig effektive. Nye metoder til behandling anvender teknologi, som f.eks virtual reality, i et forsøg på at afbøde de psykisk skadelige virkninger af PTSD. Disse innovative løsninger udforskes i en særudgave af Cyberpsychology, Behavior, and Social Networking, et peer-reviewed tidsskrift. Særnummeret er tilgængeligt gratis online.

PTSD ses ofte hos soldater, der vender tilbage fra kamp, men kan også forekomme som følge af seksuel eller fysisk overgreb, fængsling eller gidsel situationer, terrorisme, hos personer der overlever en ulykke eller katastrofe, eller diagnosticeres med en livstruende sygdom. Konventionelle metoder til behandling, herunder antidepressiv medicin og psykoterapi, har ikke haft den beste succesrate.

Eksponeringsterapi er blevet anerkendt som en særdeles lovende metode til behandling af patienter med PTSD. Istedet for at anvende patienternes egne visualisering færdigheder til at “genopleve” den traumatiske oplevelse, tilbyder teknologiske strategier, såsom virtual reality (VR), et kontrolleret miljø, hvor patienter kan opleve en situation eller scenarie, mens de lærer at håndtere egne følelsesmæssige reaktioner.

Virtual reality har potentialet til at spille en vigtig rolle i behandling af overlevende fra for eksempel store ulykker eller katastrofer. Lande kan implementere dette værktøj og den tilgængelige håndholdte VR-teknologi som en del af en omfattende plan for at imødekomme behovet for psykisk behandling af overlevende fra store ulykker eller katastrofer.
Cyberpsychology, Behavior, and Social Networking. Special Issue on Posttraumatic Stress Disorder. February 2010, Volume 13, Number 1.

Youtube har et par eksempler på VR teknologi, her er et kig på Virtual Iraq therapy:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *