Bog: Udfordringer i kognitiv terapi af Judith S. Beck

udfordringer_i_kognitiv_terapi

Udfordringer i kognitiv terapi af Judith S. Beck

Hvor kan klinikeren vende sig hen, når den “standardiserede” kognitive terapi ikke ser ud til at virke? Hvorfor er visse patienter tilsyneladende ude af stand (eller uvillige) til at samarbejde eller forstå de grundlæggende terapeutiske teknikker? Og hvordan kan terapeuter forholde sig effektivt til deres patienters – og deres egne – følelsesmæssige reaktioner herpå?

I denne banebrydende bog – hvor talrige illustrative caseeksempler belyser udfordringerne – bygger Judith S. Beck videre på sin meget roste bog Kognitiv terapi – teori, udøvelse og refleksion. Det er hendes mål at hjælpe klinikeren med at identificere og løse problemer over et spektrum fra almindelige kliniske fejl til komplekse behandlingsmæssige udfordringer.

Udfordringer i kognitiv terapier er en glimrende og konkret tekst til studerende på de videregående uddannelser og nye terapeuter, og den kan også være frugtbar for erfarne praktikere, der ønsker at udvide deres ekspertområde.

Om forfattteren
Judith S. Beck er ph.d. og leder af nonprofitorganisationen Beck Institute for Cognitive Therapy and Research i Philadelphia og desuden tidligere lektor i psykiatrisk psykologi ved University of Pennsylvania. Hun er forfatter til den meget brugte lærebog Kognitiv terapi – teori, udøvelse og refleksion og medredaktør af Oxford Textbook of Psychotherapy.
Judith S. Beck er formand for Academy of Cognitive Therapy.

Reviews
“Denne fremragende bog fokuserer på kunsten ved kognitiv terapi. Når behandlingen ikke synes at være gået godt, vil de fleste klinikere overveje at henvise til en anden terapeut, som de mener vil være bedre. Denne bog lærer dig, hvordan du bliver den terapeut. Med afsæt i hendes enorme erfaring med terapeuter og klienter, beskriver dr. Beck smukt, hvordan man kan identificere og løse mange af de vanskeligheder, som kan opstå i kognitiv terapi. Bogen anbefales til nybegyndere og til meget erfarne kognitive terapeuter.”
David M. Clark, DPhil, FBA, FMedSci, Institute of Psychiatry, King’s College, London, UK.

“Klinikere har i nogen tid rapporteret, at de ser stadig vanskeligere sager i deres konsultation. Akse I og Akse II komorbiditeter er blevet reglen snarere end undtagelsen. Ved systematisk at håndtere disse udfordringer i denne klare skriftlige og yderst læsbare ny bog, tager Judith Beck kognitiv terapi til et nyt niveau. Denne bog vil være lige så nyttig for studerende og erfarne terapeuter.”
Glen O. Gabbard, MD, Department of Psychiatry, Baylor College of Medicine, Houston, USA.

Titel: Udfordringer i kognitiv terapi. Hvad gør man, når standardmetoderne ikke virker?
Forfatter: Judith S. Beck
Forlag/år: Akademisk forlag 2009.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *