Radioprogram: Forebyggelse af depression

Hvor mange af os har ikke taget os selv i at tænke, “Uh, det vil aldrig gå godt,” eller “Hvordan kunne jeg være så dum?”

“Der er en ofte tendens til at tænke på det negative,” siger Jane Gillham, forsker ved Penn Resiliency Program, et adfærdsterapeutisk program på University of Pennsylvania.
Undersøgelser viser at vanemæssig negativ reaktion, kan føre til depressive tænkning. “Der er masser af beviser for, at pessimistisk tænkning hæmmer præstation og velvære,” siger Gillham.

Hvis en person har tendens til at betragte mindre skuffelser som katastrofer eller fejl, kan han blive deprimeret eller angst. Det er en almindeligt trick som vores psyke spiller os, både hos børn og voksne. Men når tanker er mere på linje med virkeligheden, kan følelsesmæssige reaktioner ændres til det bedre.

Gillham og hendes kolleger har udviklet et curriculum rettet mod at undervise mellemskole elever specifikke strategier til at udfordre disse tankemønstre og håndtere stress. Det er underbygget af 15 års forskning, der viser fordelene ved denne strategi.
Det hedder resilience (modstandsdygtighed) træning og det kan være lige så effektivt som at tage antidepressiv medicin.

Oversat fra NRP.

Du kan læse hele artiklen eller høre radioprogrammet på NRP: Emotional Training Helps Kids Fight Depression. 18 januar 2010.

Hat Tip: Beck Institute blog

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *