Mobil applikationer til behandling af PTSD

PTSD applikation til mobil telefonerDet amerikanske Department of Veterans Affairs har udgivet en mobil applikation, der skal være et supplement til opsporing og behandling af PTSD (Post-Traumatic Stress Disorder eller Posttraumatisk belastningsreaktion). Applikationen fungerer både på Android og Iphone telefoner, men ikke symbian telefoner.

Der er indtil videre kun udgivet en applikation PTSD Coach, der er til personer med PTSD eller mistanke herom. Man arbejder på at udgive applikationen PTSD Family Coach, der er til pårørende til personer med PTSD.

På hjemmesiden skriver udgiveren om PTSD Coach bl.a.:

PTSD Coach er en applikation, der kan hjælpe dig med at lære om og håndtere PTSD-symptomer, der ofte opstår efter traumer.

Funktionerne omfatter:
– Pålidelige oplysninger om PTSD og behandling, der virker.
– Værktøjer til screening og tracking af dine symptomer.
– Praktiske og nem-at-bruge færdigheder, der kan hjælpe hjælpe dig med at håndtere stress symptomer.
– Direkte links til støtte og hjælp.
– Altid med dig, når du har brug for det.

# Self-assessment: Selvvurdering af PTSD symptomer med individuel feedback, og mulighed for at spore ændringer i symptomer over tid. Denne vurdering diagnosticerer formelt ikke PTSD.

# Administrer Symptomer: mestringsstrategier og assistance til almindelige former for posttraumatisk stress symptomer og problemer, herunder systematisk afslapning og selvhjælpsteknikker.

# Lær om PTSD: Undervisning om centrale emner relateret til traumer, PTSD og behandling.

Funktionen (beskrevet nedenfor) har ikke den store relevans i Danmark, fordi telefonnumrene er til støtte organisationer i USA. Flere af numrene kan dog ændres eller man kan tilføje sine egne.

# Find støtte: Hjælp til at finde øjeblikkelig støtte. Denne applikation gør det muligt for enkeltpersoner at finde personlige resurser til emotionel støtte og tilføje telefonnumrene til telefonen med dem og link til behandlingsprogrammer. Og i en nødsituation, kan brugerne hurtigt finde link til den nationale hotline til forebyggelse af selvmord.

PTSD Coach er udviklet af VA’s National Center for PTSD og DoD’s National Center for Telehealth and Technology.

Du kan hente applikationen fra VA’s National Center for PTSD hjemmeside: Mobile App: PTSD Coach

Måske denne app vil have interesse for  det danske forsvar?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *