TV online: Darwins Darkest Hour

Darwins Darkest HourDette to timer lange tv-drama fortæller den bemærkelsesværdige historie bag offentliggørelsen af den mest indflydelsesrige videnskabelig teori af alle tider, Charles Darwin teori om evolution. Programmet er en speciel præsentation fra PBS NOVA og National Geographic Television, skrevet af den anerkendte britiske manuskriptforfatter John Goldsmith og instrueret af John Bradshaw.

Charles Darwin, portrætteret af Henry Ian Cusick (fra serien Lost), brugte flere år til at forfine sine idéer, om hvad han kaldte sin “store bog”. Dog, skræmt af truende konflikt med de ortodokse religiøse værdier, der herskede på hans tid, modstod han publisering – indtil et brev fra naturforskeren Alfred Wallace tvang ham. I 1858 fik Darwin nys om, at Wallace var klar til at offentliggøre ideer, der meget lignede hans. Darwin blev grebet af panik, men han var fanget i et dilemma: At forsinke publiceringen længere vil være det samme som at fordømme hans største værk til evig forglemmelse – det glimrende argument om evolution, som han havde stykket sammen fra sin rejse med skibet Beagle, hans eventyr i Andesbjergene, de bizarre fossiler fra Patagonien, de finker og kæmpe skildpadder fra Galapagos, samt det britiske landskab. Men ved at komme frem med sine ideer risikerede han kirkens raseri og måske et brud med sin hustru, Emma, spillet af Frances O’Connor (Mansfield Park, The Importance of Being Earnest), som var en troende kristen.

“Darwin’s Darkest Hour” er en bevægende drama om tilblivelsen af en banebrydende teori set gennem ophavsmandens inspiration og personlige lidelser.

Du kan se udsendelsen på US Public Broadcasting Service (PBS) hjemmeside: PBS Nova

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *